Svenska
Gamereactor
nyheter
Avowed

Rykte: Världen i Avowed är mycket större än Skyrim

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ett av de mest intressanta spelen från Xbox Game Studios är Avowed, detta trots att vi egentligen inte vet något om det. Men! Det är ett rollspel som påminner om Elder Scrolls och det utvecklas av Obsidian Entertainment. Det räcker såklart långt.

Nu har en insider som kallar sig Sponger på Resetera - som har en väldigt bra facit för läckor - delat med sig av massor av detaljer om det kommande spelet. Bland annat får vi veta att spelet har en mycket större samt tätare öppen värld än vi hittar i The Elder Scrolls V: Skyrim. Att jämföra med ett snart ett decennium gammal spel som Skyrim kan såklart verka märkligt, men på vissa områden är det onekligen ännu oöverträffat.

Utvecklarna har lagt ett stort fokus på att skapa en levande värld som svarar på dina handlingar, något de åstadkommer med bland annat nästa generations artificiell intelligens. Magi kommer spela en stor roll, liksom även gudar, och Avowed kommer ha ett realtidsvädersystem med mikrofysik i naturen där specifikt dimma kommer spela en stor roll. Det kommer även finnas ett stort antal fraktioner i spelet och många stora landmärken (som byggnader och statyer).

Sponger hävdar också att Avowed kommer ha mod-support, dynamisk dialog och möjlighet att döda vem du vill i världen samt avancerade verktyg för karaktärsskapande. Spelet har även nått full produktion och planerar att släppas under 2022 eller tidigt 2023.

Även om källan är hyfsad, påminner vi om att detta bara är ett obekräftat rykte. Men förutsatt att det stämmer - hur låter allt detta i dina öron?

HQ
Avowed

Relaterade texter

8
5 snabba: Avowed

5 snabba: Avowed

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Conny Andersson

Okej, snabb sammanfattning, tack! Det är det nya spelet från Obsidian, studion bakom spel som The Outer World och Fallout: New Vegas, som nu gör ett helt nytt...



Loading next content