Svenska
Gamereactor
nyheter
Assassin's Creed Valhalla

Ubisoft satsar på delade sparfiler mellan formaten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Om du har alla dina vänner och sparfiler i onlinespel till ett format, var det tidigare svårt att byta konsol eftersom det betydde att du var tvungen att dels bygga en ny kompislista och dels börja om från början med allt. Idag är dock cross-play lyckligtvis närmast en standard och därmed spelar det ingen roll vilket format du spelar på längre eftersom du ändå kan lira med andra.

Sparfiler som stödjer cross-platform har också så sakteliga börjat bli vanligare, men i huvudsak för onlinespel. Detta gör det möjligt att gå mellan olika format och fortsätta där du lämnade spelet sist. Nu låter Ubisoft meddela att de tänker vidareutveckla detta. Ubisofts tjänst Uplay kommer nämligen göras om till nya gratistjänsten Ubisoft Connect.

Den innehåller allt vi vant oss vid från Uplay, men har även flera nya funktioner, där den mest spännande är sparfiler som är cross-platform till "as many future titles as possible". Detta betyder inte att du därmed får spelet till alla format när du köper ett spel till exempelvis Stadia, utan att du kan börja spela en Ubisoft-titel till Playstation 4 och sedan fortsätta äventyret till Xbox Series X om du skaffar den versionen, eller från PC till Switch och så vidare. Det kommer även erbjudas kompislistor tvärs över alla formaten.

Ubisoft har bekräftat de första fem spelen som stödjer detta, och de flesta av deras spel i framtiden kommer alltså också att göra detta:

Ubisoft Connect drar igång om en vecka när Watch Dogs: Legion släpps den 29 oktober. Vad gillar du detta initiativ från Ubisoft, och hoppas du att fler kommer följa efter?

Assassin's Creed Valhalla

Relaterade texter



Loading next content