Svenska
Gamereactor
nyheter

Undersökning visar att 35% av spelarna betalar för ett abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det brukade bara handla om att köpa en konsol och därefter handla spel till dem. Men i takt med att alltmer flyttat ut online, har det blivit mer komplicerat. Idag förutsätts man nästan ha ett abonnemang till sin spelplattform, oavsett om den heter Nintendo Switch Online, Playstation Plus, Playstation Now, Stadia Pro, Uplay+ eller Xbox Game Pass Ultimate.

Nu har marknadskonsulterna hos Simon-Kucher & Partners gjort en stor, global undersökning kallad "The Global Gaming Study: The Future of Subscriptions" där de kollar in hur många som faktiskt betalar för ett abonnemang och hur intresset ser ut. Det visar sig att en dryg tredjedel av världens gamers idag har ett abonnemang, och de flesta av dem är öppna för att ha fler än ett.

Totalt handlar det om 35% av världens spelare som har en betaltjänst, vilket dock är ojämnt fördelat. I USA är siffran 20% mot det dubbla i exempelvis Indien och Indonesien. Av de som har en prenumerationstjänst, svarade 80% att de var öppna för att ha fler än ett abonnemang - eller redan hade detta.

Kvaliteten på spelen är den klart viktigaste faktorn när vi väljer tjänst, följt av prislapp, antal spel som ingår samt variationen på dessa.

Undersökning visar att 35% av spelarna betalar för ett abonnemang

Tack Games Industry



Loading next content