Svenska
Gamereactor
nyheter

Microsoft vill kringgå Apples regelverk med xCloud

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Som du säkert vet, så släpptes xCloud till Android för en månad sedan och tack vare det kan du nu spela dina Xbox Game Pass-titlar med smartphones eller tablets så länge du har tillgång till 4G/5G eller wifi. Tanken var att detta även skulle ha kommit till Ios, men där satte Apple käppar i hjulet, och säger att de inte godtar streaming-tjänster för spel såsom Stadia och xCloud eftersom de inte kan godkänna alla spel som finns till tjänsterna.

Men enligt den förra Apple App Store-chefen Phil Shoemaker beror Apples motstånd på att Stadia och xCloud konkurrerar med Apples egna tjänst Apple Arcade. Xbox-teamet med Phil Spencer i spetsen har dock inte gett upp hoppet och enligt Business Insider förbereder man sig nu för att gå runt Apples regelverk. Enligt Spencer ska de göra detta genom att släppa en "direct browser-based solution" och han tillägger att "we absolutely will end up on Ios".

Även Amazon sägs enligt samma källa fila på en webbläsarbaserad lösning för sin kommande speltjänst Luna. Att Apple tillåter exempelvis Netflix och Spotify utan att behöva godkänna varje enskild produkt man kan streama, beror enligt dem själva på att spel är interaktiva. Oklart dock varför det skulle göra någon större skillnad.

Det är för övrigt inte bara till Ios som xCoud är på väg till. För tre dagar sedan kunde vi berätta att Microsoft även planerar att släppa stream-tjänsten till både PC och Xbox-konsolerna.

Microsoft vill kringgå Apples regelverk med xCloud


Loading next content