Svenska
Gamereactor
nyheter

Snabbare laddningstider och bättre bilduppdatering bekräftat med Xbox Series X

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Några större amerikanska spelmedier har i dagarna fått fullt fungerande Xbox Series X-enheter, och har under dagen delat med sig av de första intrycken från funktionaliteten. Tack vare det vet vi nu att Engadget beskriver konsolen som "quiet as hell", medan IGN noterar att "this thing is quiet" (med 'quiet' kursivt, så det är inget vi lagt till).

Gamespot har också fått en konsol och har istället kollat in vad SSD-hårddisken kan göra för att snabba på laddandet av spel. Här är deras uppmätta tider:

Xbox Series X / Xbox One X
• Control - 10 sekunder / 58 sekunder
• Final Fantasy XV - 13 sekunder / 1 minut, 11 sekunder
• Red Dead Redemption 2 - 38 sekunder / 2 minuter, 8 sekunder
• The Outer Worlds - 11 sekunder / 43 sekunder

Ett annat media som fått ett provexemplar av Xbox Series X är VentureBeat. De har fokuserat mer på att mäta upp bilduppdatering i bakåtkompatibla spel jämfört med den nya konsolen. Här är vad de kommit fram till:

Xbox Series X / Xbox One X
• Final Fantasy XV - 59FPS / 42FPS
• Grand Theft Auto IV - 60FPS / 48FPS
• No Man's Sky - 30FPS / 30FPS
• Sekiro: Shadows Die Twice - 60FPS / 37FPS

Orsaken till att No Man's Sky inte ger någon förbättring är att spelet har en låst bilduppdatering. De med olåst sådan, tycks alltså ha mest att vinna på detta.

VentureBeat har även provat att flytta över Assassin's Creed Origins från en vanlig extern hårddisk till Xbox Series X, eftersom det är ett billigt sätt att få mer lagringsutrymme. Det tog 7 minuter och 46 sekunder, vilket är klart snabbare än att ladda ner spelet på nytt för de flesta. Att ha en extern hårddisk för de spel som inte ryms på den interna hårddisken tycks alltså vara både ekonomiskt och tidsbesparande.

Vi återkommer såklart med en egen - mer utförlig - artikel med våra intryck av allt från bakåtkompatibilitet till handkontroll, SSD-fördelar och design när vi får vår Xbox Series X. Vilket förhoppningsvis inte ska dröja så länge till med tanke på att det är mindre än en och en halv månad kvar till lanseringen.

Snabbare laddningstider och bättre bilduppdatering bekräftat med Xbox Series X


Loading next content