Svenska
Gamereactor
nyheter

Phil Spencer: Den snabbast växande Xbox-marknaden är Japan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Xbox har alltid haft det tufft på den japanska marknaden, undantaget ett par månader under Xbox 360-eran när den sålde bättre än Playstation 3 tack vare spel som Blue Dragon, Eternal Sonata och Lost Odyssey. Och Xbox One har haft det motigt på en helt egen nivå därborta och ligger så långt efter konkurrensen att det knappt är mätbart.

Men nu kommer små tecken på att det kanske finns åtminstone lite ljus i det japanska mörkret för Microsoft. När Xbox-bossen Phil Spencers hade sitt Tokyo Game Show-anförande, avslöjade han nämligen att den snabbast växande marknaden för Xbox just nu är Japan. Han lade även till att det just nu finns "more players on Xbox devices, games, and services than at any time in our history in the market" samt avslöjade att Xbox Live i sommar vuxit med 82% månatliga aktiva användare jämfört med samma period förra året. Detta beror säkerligen till viss del på corona-isolering, men det är onekligen en betydande ökning (om än från låga nivåer).

Till slut tycktes Spencer medge att Xbox misslyckats i Japan tidigare, och sade att Microsoft lär sig av forna misstag:

"We learn from the past. And this year, we're scaling our global vision with the goal to launch our products in Japan at the same time as the rest of the world, including our new console, which will launch day and date with our global markets."

Bara några timmar senare lät flera källor, bland annat VGC och Xbox News, rapportera att Xbox Series S och X tycktes ha sålt slut i Japan på kort tid. Och när vi kollar runt ser det onekligen ut som att de största återförsäljarna faktiskt har slut på Xbox Series S/X-konsoler (gäller även Korea). Vi tvivlar på att Microsoft allokerat några vansinniga volymer till en för dem så liten marknad som den japanska, men det är såklart ändå ett bättre tecken att det säljer slut snabbt än att det inte gör det.

Tror du Xbox Series S och X kommer sälja mer än Xbox One i Japan?

Phil Spencer: Den snabbast växande Xbox-marknaden är Japan

Tack Game Industry



Loading next content