Svenska
Gamereactor
nyheter
Final Fantasy XVI

Oklart kring Final Fantasy XVI-exklusiviteten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Final Fantasy XVI utannonserades i veckan under den senaste Playstation 5 Showcase, något vi både rapporterade om och följde upp med uttalanden från utvecklarna (och bilder). Premiärdatum är inte utannonserat, men tills vidare är spelet endast utannonserat till Playstation 5, trots att det faktiskt demonstrerades på en PC.

Men hur ligger det till med exklusiviteten, med tanke på att presentationen hade det finstilta "Not available on other platforms for a limited time after release on PS5"? Gematsu tog kontakt med Square Enix för att kolla hur landet ligger, med tanke på att spelet som sagt bara är bekräftat till Playstation 5 trots att det alltså demonstrerades på PC. Svaret de fick var:

"We have no further information on if FF16 will be released on platforms other than the PS5."

Oklart, helt enkelt. Enligt självutnämnde insidern Piers Harding-Rolls kommer Final Fantasy XVI vara en Playstation 5-exklusiv titel i sex månader och konsolexklusiv i tolv månader:

"#FinalFantasyXVI is a full exclusive for 6 months (after which it can come to non-console platforms) & a console exclusive for 12 months (after which it can also come to other consoles)"

Square Enix har lovat att berätta mer om Final Fantasy XVI nästa år, men något om andra versioner lär vi inte få höra förrän långt efter att spelet faktiskt släppts.

Final Fantasy XVI

Relaterade texter



Loading next content