Svenska
Gamereactor
nyheter
Super Mario 64

Nytt trummande speedrun-rekord i Super Mario 64

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Alla ni som hängt på Twitch eller Youtube de senaste åren vet hur stort fenomenet speedruns, att klara ett spel på kortast möjligast tid, är. Ett spel som 24 år efter lansering fortfarande har en livlig scen är Super Mario 64, vars speedrun-rekord nu slagits - i trumkategorin. Ja, tydligen finns det en sån. Det handlar om den 24 årige streamern CZR som gjort sig ett namn genom att lägga upp en brokig blandning av trumcovers och spelklipp på sin Youtube-kanal, och som nu klarat av Nintendo 64s flaggskeppstitel Super Mario 64 på strax under halvtimmen. Här kan du skåda den sanslösa bedriften.

Detta är faktiskt inte det enda rekordet CZR innehar, utan han har tidigare även haft ihjäl Ganon, Zelda Ocarina of Times slutboss, på under 30 minuter.

Om man tycker att trum-speedruns är en för smal kategori av speedrun (hur många tävlar liksom om titeln världens bästa speedrunner i Super Mario 64 på trummor?) för att det ska anses som häftigt, så kan rekordet sättas i sitt sammanhang med att CZR samtidigt placerar sig som nummer 880 snabbast i Super Mario 64 överhuvudtaget, vilket kanske får en att lättare förstå hur snyggt detta är.

(Tack VG247)

Super Mario 64
Super hi-hat 64

Vilken trummis tror du är bäst lämpad som speedrunner?

Relaterade texter

6
Spela Super Mario 64 med 24 stycken kompisar

Spela Super Mario 64 med 24 stycken kompisar

NYHET. Skrivet av Kim Orremark

Klassikern Super Mario 64 släpptes för 11 år sedan och är ett sådant spel som många håller väldigt nära hjärtat av olika anledningar. Nintendo har låtit oss avnjuta...

0
Snickra dina egna banor till Super Mario 64

Snickra dina egna banor till Super Mario 64

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Super Mario Maker till Wii U (och i viss mån Nintendo 3DS) blev en stor succé och gjorde det möjligt att avnjuta en uppsjö av kreativa och utmanande Mario-banor. Alla...



Loading next content