Svenska
Gamereactor
nyheter
The Elder Scrolls III: Morrowind

Se Morrowind återskapas i Skyrim-motorn

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Även om den senaste installationen i Elder Scrolls-serien, Skyrim, är den utan tvekan mest populära delen i Bethesdas fantasy-universum, så fortsätter hårdnackat nostalgiska fans att hävda den tredje delen i sagan, Morrowinds, överlägensenhet. Oavsett var man står i frågan så ser tyvärr Morrowind otroligt daterat ut idag, med eller utan glasögon. 18 år gammal grafik har ju en tendens att göra det.

Detta vill ett gäng moddare dock råda bot på. I samma anda som när utvecklarna på Crowbar Collective återskapade Half Life 1 i Half Life 2:s motor tidigare i år, så har moddarna här bestämt sig för att ta den senaste versionen av Skyrims Special Edition-motor, och helt sonika återskapa Morrowind i den. Projektet har det charmigt hopflätade namnet The Elder Scrolls: Skywind, och innebär kompletta utbyten och uppgraderingar av grafik, spelmekanik, modeller, texturer och skådespelare, medan det siktar på att helt behålla berättelsen, designen av världen, karaktärerna och uppdragen från det ursprungliga spelet.

Teamet har nu lanserat en ny trailer, vilket visar hur stort och onekligen imponerande projektet är. Det finns inget lanseringsdatum än, men är du sugen på fler detaljer kring The Elder Scrolls: Skywind så se till att besöka deras officiella hemsida, vettja.

Hur sugen är du?

HQ
The Elder Scrolls III: Morrowind

Relaterade texter

5
Räkna inte med någon Morrowind-remaster

Räkna inte med någon Morrowind-remaster

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Skyrim går idag att spela till det mesta man kan köra spel på, och det har fått många att undra varför det inte ges mer kärlek till klassiska Morrowind från Bethesdas...



Loading next content