Svenska
Gamereactor
nyheter

De största utgivarna klarade sig väldigt bra utan E3

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att det inte blev något E3 2020 verkar inte ha ställt till med några större bekymmer för de största utgivarna. Många hade fler tittare på sina egna event i år jämfört med på E3 förra året.

Det är marknadsanalytikerna på Superdata som i en ny rapport visar att tittarsiffrorna i stora delar inte blev lidande av den inställda showen. Siffrorna har räknats ut på genomsnittliga tittare per minut under utgivarnas egna uppvisningar i år. Ubisoft hade till exempel i år 1,02 miljoner tittare i snitt per minut på Twitch under Ubisoft Forward 2020. Företagets E3-siffror från förra året var 750 000 tittare per minut. En ökning med över 250 000 tittare i snitt alltså. Sonys Playstation 5-uppvisande hade 1,51 miljoner tittare i snitt per minut, lika mycket som Microsofts och Nintendos E3-presentationer under 2019 tillsammans. Tyvärr fanns inga siffror hur de två senare företagen har klarat sig.

Mindre aktörers siffror har dock fått sig en smäll. PC Gaming Show tappade till exempel från 141 000 tittare på E3 till att bara ha 68 000 tittare under sin egna show i år.

De största utgivarna klarade sig väldigt bra utan E3
Playstation 5-avslöjandet sågs av 1,51 miljoner personer i snitt.


Loading next content