Svenska
Gamereactor
nyheter
The Last of Us: Part II

Sony kontaktade spelmedia efter "orättvis" The Last of Us 2-recension

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Som läsare måste du givetvis kunna lita på spelmedias recensioner, vilka är avsedda att hjälpa dig hitta guldkornen i spelvärlden. Långt mellan varven händer det dock att utgivare agerar oprofessionellt och ger sig på spelmedia för att klaga på recensioner där de anser att skribenten inte förstått hur fantastisk just deras produkt är.

Nu visar det sig att Sony faktiskt gjort just detta med kritiska The Last of Us: Part II-recensioner i minst ett fall. I en stor artikel hos Polygon, intervjuas bland annat Rob Zacny från Vice, vilken skrev deras recension av spelet. Han berättar att Sony kontaktade honom för att prata om recensionen och säger:

"They felt some of the conclusions I reached in my review were unfair and dismissed some meaningful changes or improvements"

Zacny säger att detta beteende är "unusual", men tillägger att det inte var "confrontational". Det är värt att poängtera att det inte handlar om låga betyg, då Vice inte har sifferbetyg på det sättet. Sony verkar helt enkelt ha tyckt att texten var för negativ och ville klaga. Polygons artikel innehåller även andra exempel som hur bland annat Director Neil Druckmann och röstskådespelaren Troy Baker agerat oprofessionellt i sociala medier gentemot de som varit kritiska mot The Last of Us: Part II.

Om Vice är enda spelmedia som kontaktats av Sony för att ha kommit till 'fel' slutsatser om Naughty Dogs senaste äventyr är oklart, men det är inte ett helt snyggt agerande.

The Last of Us: Part II

Relaterade texter

The Last of Us: Part IIScore

The Last of Us: Part II

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Sju år efter det första spelet är Ellie och Joel tillbaka för att göra chefredaktör Hegevall gråtmild och förstummad, igen. Detta är vår recension av tidernas mest vågade uppföljare...



Loading next content