Svenska
Gamereactor
nyheter
Silent Hills

Rykte: Därför sprack Konamis och Kojimas samarbete

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det finns många gamers som än idag inte kommit över det faktum att P.T./Silent Hills lades ner. Detta skräckspel utvecklades av Hideo Kojima (Metal Gear Solid-seriens skapare) i samarbete med den Oscar-vinnande regissören Guillermo Del Toro, men något hände längs vägen som gjorde att Konami och Kojima gick skilda vägar under mycket infekterade former. Nu har dock franska Gameblog.fr publicerat en artikel som kan ha åtminstone en del av svaret.

De hävdar nämligen att källor nära både Konami och Hideo Kojima har avslöjat att P.T. utvecklades av ett litet team inom Kojima Productions - utan att utgivaren visste om det. Det var så få som kände till detta att flera chefer helt togs på sängen när det plötsligt utannonserades på Gamescom 2014.

Källorna avslöjar rent av att Kojima startade en spökutgivare för att kunna släppa P.T. till Playstation Store utan att Konami-ledningen visste något om det. Dessutom utvecklades P.T./Silent Hills för budgeten som var avsedd för Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, och Kojima fick be om både mer resurser och försena spelet för att kunna arbeta på P.T. parallellt.

Ryktena är såklart obekräftade. Konami har inte kommenterat saken, medan Kojima Productions bemött uppgifterna och hävdar att de inte stämmer.

Silent Hills

Relaterade texter



Loading next content