Svenska
Gamereactor
nyheter
Sea of Thieves

Nytt Steam-rekord för antalet samtidiga Sea of Thieves-sjörövare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För mindre än två veckor sedan släppte Rare och Microsoft äntligen Sea of Thieves till Steam. Och det verkar ha varit ett genidrag, för bara några dagar senare kunde vi rapportera att 41 110 pirater till Steam-användare seglade runt på de digitala haven samtidigt. Detta måste såklart betraktas som väldigt bra med tanke på att spelet är drygt två år gammalt och dessutom redan finns till samma format via Microsoft Store samt ingår med Xbox Game Pass till PC (inget av detta är med i Steam-statistiken).

Men sedan dess har detta ökats på ytterligare, vilket noterats av bland annat Benji Sales under helgen på Twitter. Men sedan tweeten skrevs har det fortsatt växa och för några timmar sedan nåddes 63 365 samtidiga sjörövare.

Sea of Thieves klättrade över tio miljoner spelare i januari i år, och efter Steam-lanseringen har det sannolikt vuxit rejält. En rimlig gissning är att spelet idag är Rares största succé sedan Goldeneye 007 släpptes till Nintendo 64 år 1997.

Sea of Thieves

Tack SteamDB

Relaterade texter

Sea of ThievesScore

Sea of Thieves

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

R E W I N D ! Runt två och ett halvt år senare kollar vi in om den femma vi gav Rares piratsimulator Sea of Thieves fortfarande står sig eller om det finns anledning att omvärdera...



Loading next content