Svenska
Gamereactor
nyheter
Madden NFL 21

EA behåller rättigheterna att göra NFL-spel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När EA inte lyckats besegra sina konkurrenter genom att göra bra sportspel, har de ofta istället försökt slå dem genom att köpa på sig exklusiva rättigheter som gör det svårt eller omöjligt för andra att göra relevanta titlar. Det har lett till ett kraftigt minskat utbud av alternativ inom de flesta större sporter - och även sänkt kvalitet. För när ingen konkurrens existerar, varför anstränga sig för att göra bra spel?

Ingen sport har dock drabbats hårdare av detta än amerikansk fotboll. Genom att skaffa exklusiva rättigheter till spel som simulerar NFL år 2004, så försvann alla konkurrenter och Madden NFL har generellt fått lägre betyg än de största titlarna inom fotboll, basket och hockey.

När kontraktet mellan EA och NFL höll på att ta slut, var det många som hoppades att det skulle leda till ökad konkurrens igen (innan 2004 fanns det flera riktigt bra NFL-alternativ från företag som 2K, Microsoft och Sony), men så blir det tyvärr inte. EA avslöjar nu att de behöler rättigheterna till NFL-simulation till 2025, med möjlighet till förlängning till 2026.

Det är i princip hela nästa generation, vilken därmed återigen bara kommer ha Madden NFL-serien som valmöjlighet för fans av amerikansk fotboll.

Madden NFL 21
Baltimore Ravens stjärna Lamar Jackson pryder omslaget till Madden NFL 21.

Relaterade texter

Madden NFL 21Score

Madden NFL 21

RECENSION. Skrivet av Johan Vahlström

Madden NFL är tillbaka och detta år är det ett riktigt bottennapp. Johan har kastat äggformade bollar i denna besvikelse till sportspel...

Washington Redskins byter namn på laget

Washington Redskins byter namn på laget

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Sedan 1933, och därmed i alla Madden-spel, har Washington Redskins hetat just Washington Redskins. Nu låter dock laget per Twitter meddela att de efter hård kritik...



Loading next content