Svenska
Gamereactor
nyheter
Wasteland 3

Inxile-bossen Brian Fargo nu helt fokuserad på spelutveckling

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För två år sedan lät Microsoft meddela att de köpt upp Inxile Entertainment (Wasteland-serien), vilket sedan dess är en del av Xbox Game Studios. Många oroade sig då för studions identitet, då historien är full av exempel på misslyckade uppköp.

Men Brian Fargo, grundare och tillika chef för Inxile Entertainment, har flera gånger förklarat hur fördelaktigt det är att vara en del av Xbox Game Studios, vilket gett oändliga resurser, tid samt att de slipper bekymra sig om ekonomi. Under gårdagen bjöd Fargo på ytterligare ett exempel på hur detta ändrat vardagen för honom och hans studion, och skrev på Twitter:

"I realized today that it has been over 15 years since I've been able to spend 95% of my attention on the creative process. And before 2005 it was another 15 years before that. It's a great luxury."

För tillfället håller Inxile på att avsluta utvecklingen av Wasteland 3 som släpps i augusti till PC, Playstation 4 och Xbox One. Som vi nyligen kunde rapportera har studion vuxit enormt sedan uppköpet och idag är de minst 100 personer. Det betyder rimligen att de är igång med nästkommande projekt redan, men vad det är, återstår att se.

Wasteland 3

Relaterade texter

1
Wasteland 3-storyn byggs ut i juni

Wasteland 3-storyn byggs ut i juni

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Inxile Entertainment lovade redan tidigt att det skulle släppas expansioner till Wasteland 3, och nu vet vi mer om vad som väntar i den första samt när den anländer....



Loading next content