Svenska
Gamereactor
nyheter
Super Mario 64

Super Mario 64-glitch förstörde Marios rykande rumpa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nintendo 64-monsterklassikern - och tillika ett av världens bästa spel någonsin - Super Mario 64 är såklart något som ligger många av oss varmt om hjärtat. Därför är det nu intressant att idag, 24 år senare, få höra att vi aldrig har fått se spelet som det var tänkt att se ut på grund av en bugg.

Ni minns säkert alla de gånger Mario råkade bränna sig på lava eller liknande och studsade upp i luften med rykande ändalykt, eller hur? Kommer du ihåg att rökeffekterna såg lite märkliga ut? Det visar sig nu nämligen att de inte visades på korrekt sätt, utan Nintendo hade tänkt sig något annat. Romhacking har nämligen granskat koden till Super Mario 64 och upptäckt att Nintendo hade gjort snyggare rök, men på grund av en enkel glitch visades de inte på rätt sätt.

De har nu därför lagat spelet och kan därför nu för första gången visa hur Marios rykande stjärt skulle ha sett ut. Det är ingen liten skillnad vi snackar om heller, kolla in här nedan. Det ryktas som bekant att en remaster av spelet ska komma till Switch i samband med Mario 35-årsjubileum senare i år, och då får vi se om Nintendo fixat detta.

Super Mario 64Super Mario 64
Originalet till vänster, grafiken som fanns med men inte kunde visas till höger.

Relaterade texter

6
Spela Super Mario 64 med 24 stycken kompisar

Spela Super Mario 64 med 24 stycken kompisar

NYHET. Skrivet av Kim Orremark

Klassikern Super Mario 64 släpptes för 11 år sedan och är ett sådant spel som många håller väldigt nära hjärtat av olika anledningar. Nintendo har låtit oss avnjuta...

0
Snickra dina egna banor till Super Mario 64

Snickra dina egna banor till Super Mario 64

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Super Mario Maker till Wii U (och i viss mån Nintendo 3DS) blev en stor succé och gjorde det möjligt att avnjuta en uppsjö av kreativa och utmanande Mario-banor. Alla...



Loading next content