Svenska
Gamereactor
nyheter
Dreams

Nintendo vill ha bort alla Mario-skapelser från Dreams

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En av de första sakerna folk byggde i Little Big Planet var föga överraskande tolkningar av Super Mario-banor, inte minst tokklassiska 1-1 från Super Mario Bros. Och lika lite överraskande är att just Mario-relaterade saker var bland det första folk skapade när de fick tillgång till Dreams-verktygen.

Men nu verkar det som att allt sådant kan försvinna. GamesIndustry rapporterar att Nintendo nu bett om att all som rör Mario ska plockas bort ur Dreams. En Twitter-användare har bevis för att egna Mario-modellen nu försvunnit ur spelet, och skriver i en andra tweet:

"The email came through to the same email i have linked to my psn but it was from the legal and business affairs Division of Sony Interactive Entertainment Europe
so not from Mm.

And stated Nintendo, themselves, had objected to my use of their Super Mario IP in Dreams"

Om allt som rör Nintendo ska utrotas från Dreams återstår att se, och om Nintendo får som de vill, verkar det inte orimligt att andra berörda också kommer agera.

Dreams

Relaterade texter

DreamsScore

Dreams

RECENSION. Skrivet av Mikael Sundberg

Efter nästan ett år i early access är Dreams äntligen här på riktigt för att låta dig förverkliga alla dina drömmar.

0
Media Molecule-grundare lämnar spelvärlden

Media Molecule-grundare lämnar spelvärlden

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

En veteran i spelvärlden har efter en tids funderande i samband med corona-pandemin bestämt sig för att pröva sina vingar i något helt annat sammanhang. Det handlar om...



Loading next content