Svenska
Gamereactor
nyheter

Google ansöker om att återigen få licensiera Android till Huawei

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Google och Huawei har som bekant varit en långkörare, där sistnämnda inte får använda förstnämndas operativsystem Android efter ett beslut från amerikanska staten. Orsaken är säkerhet, då Huawei misstänkts läcka information till det kinesiska kommunistpartiet. Men i en intervju i tyska DPA med chefen för Google Play, Sameer Samat, avslöjas nu att Google ansökt om att återigen få arbeta med Huawei.

Microsoft har redan en sådan licens och säljer därför Windows 10 i Huaweis PC-datorer, och går detta igenom betyder det i praktiken att Huawei är inne i värmen igen. Tämligen få produkter har hittills släppts utan Android från Huawei, och de har försökt lösa det med ett eget system. Hittills har dock konsumenter i väst varit skeptiska till mobiler där du inte lika enkelt kan använda sådant som Gmail, Google Maps, Youtube, WhatsApp, Instagram, Netflix och liknande.

Här på Gamereactor har vi ett flertal gånger recenserat Huaweis produkter och har nästan genomgående varit imponerade över deras höga standard. Tror och hoppas du att Huawei-frågan löser sig inom en snar framtid?

Google ansöker om att återigen få licensiera Android till Huawei


Loading next content