Svenska
Gamereactor
nyheter

Skaparen av den klassiska Konami-koden har dött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Förmodligen har du aldrig hört talats om Kazuhisa Hashimoto. Han jobbade hur som helst för Konami under deras storhetstid i spelvärlden med att skapa några av världens bästa shoot 'em ups, däribland Gradius och Life Force: Salamander.

Men dessa spel var rejält svåra och för att underlätta för utvecklarna själva, lade Hashimoto till en kod som gav dem fördelar; Tryck bara upp, upp, ner, ner, vänster, höger, vänster, höger, B, A - och du får power-ups eller liv. Men när spelet släpptes, glömde han ta bort koden som snabbt blev en av spelvärldens sämst bevarade hemligheter och användes i fler titlar.

Idag är koden mest känd som Konami Code, och har förekommit även i spel som inte är från Konami, i filmer, på kläder och annan populärkultur. Men idag har vi tråkiga besked att komma med.

Kazuhisa Hashimoto har nämligen dött. Detta utannonserades av kompositören Yuji Takenouchi på Twitter, där han även önskar att Hashimoto ska fortsätta göra spel i himlen. Något vi väl alla kan skriva under på, skulle jag tro.

Skaparen av den klassiska Konami-koden har dött


Loading next content