Svenska
Gamereactor
nyheter
Candy Crush Saga

Moderaterna tror att Candy Crush är ett problem för svenska barn

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När TV-spel blandas in i politiken, är det nästan uteslutande i negativa sammanhang och ofta så okunnigt att man inte riktigt kan bemöta det (som när amerikanska presidentkandidaten Joe Biden nyligen förklarade att utvecklare av TV-spel är kräk och att de lär folk att döda i en intervju). Just detta bjöd även Moderaterna på under gårdagen när de på Twitter postade ett inlägg som löd:

"Ditt barn ska bli bäst i klassen på matematik - inte på Candy Crush."

Till detta hörde även bilden nedan, där de återigen tryckte på hur eländigt det är att svenska skolungdomar spelar Candy Cruch. Här på redaktionen tyckte vi det lät märkligt och gjorde en minienkät bland bekanta barn som går i skolan och frågade hur stort Candy Crush var. Det genomgående svaret var att de inte visste vad det var - vilket också var vad vi väntat oss. Candy Crush fyller åtta år i år, och spelas främst av äldre, där många barn i lågstadiet inte ens var födda när det släpptes.

Moderaterna kan absolut ha en poäng med att det ska vara mindre flum i skolan, men det är trist att se att det är just TV-spelen som är problemet igen samt att Moderaterna visar att de egentligen bara gissat sig till hur det fungerar. Så svårt hade det väl inte varit att googla sig fram till Fortnite, Moderaterna, vilket åtminstone visat att ni faktiskt försökt ha på fötterna när vår kulturform återigen ska hängas ut?

Candy Crush Saga
Moderat slogan och Candy Crush-sugna barn i bakgrunden.
Candy Crush Saga
Ett oerhört stort problem bland barn, enligt Moderaterna.

Relaterade texter

2
Candy Crush-spelare får obegränsat med liv

Candy Crush-spelare får obegränsat med liv

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Många sitter isolerade hemma på grund av corona, och det blir såklart snabbt tråkigt. Nu meddelar därför King att de erbjuder ett oändligt antal liv i sju av deras mest...



Loading next content