Svenska
Gamereactor
nyheter
Persona 5

Persona-serien har nu passerat tio miljoner sålda spel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är långt ifrån vanligt att japanska rollspel får en stor internationell publik, där Final Fantasy och Dragon Quest förmodligen är de bästa exemplen på spel som lyckats. Nu har de dock fått sällskap av Persona-serien, där framför allt Persona 5 blev en global hit.

Det har i sin tur fått folk att gå tillbaka och även köpa tidigare delar i serien, och Sega avslöjar nu till Persona Central att den passerat 10 miljoner sålda exemplar. Sega beskriver Persona 5 som en "signifikant factor" till denna framgång, men även Persona Q2: New Cinema Labyrinth har bidragit rejält.

Senare i år släpps Persona 5: The Royal i Japan, vilket kommer tidigt nästa år i väst. Även det väntas se till att framgångarna håller i sig. Tror du att Persona-serien är på väg att bli en av de riktigt stora spelserierna?

Persona 5

Relaterade texter

Persona 5Score

Persona 5

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

Den hyllade rollspelsserien har äntligen återvänt. Mathias berättar allt om sitt dubbelliv, som skolelev om dagarna och gentlemannatjuv om nätterna...

1
Persona 5 har sålt 3,2 miljoner exemplar

Persona 5 har sålt 3,2 miljoner exemplar

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Persona-serien startade som ett nischspel för en japansk publik, men precis som Final Fantasy och Dragon Quest har det med tiden blivit ett internationellt fenomen som...



Loading next content