Svenska
Gamereactor
nyheter
Subnautica

Subnautica-utvecklarna kräver G2A på 300 000 dollar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Sidor som säljer nycklar och serienummer till spel och programvaror finns det gott om. Det finns också gott om tvivel och funderingar kring hur många av dessa sidor fått tag på nycklarna och om de är helt äkta. En sådan sida är G2A.com, där du kan hosta upp en nätt summa i utbyte mot en kod, en nyckel, för ett spel.

Och just nu blåser det rejält för sagda distributör. Charlie Cleveland, grundare av studion bakom Havet-Är-Djupt-sumulatorn Subnautica, har nu tröttnat och kräver att sidan ska betala för sina skumma affärer. Inte en cent mindre än 300 000 dollar (runt 2,8 miljoner svenska kronor).

Saken är den att någon hade köpt 1341 Steam-nycklar med två stulna kreditkort och efter att de olyckliga ägarna fått skadestånd på runt 30 000 dollar sammanlagt, misstänks nycklarna ha hamnat på just G2A. I korta drag så har detta lett till att nycklarna spärrats av Valve (alltså kan inte de som i god tro köpt dessa från G2A spela) och att nu Unkown Worlds Entertainment satt ned foten och begärt att G2A ska betala ut upp till tio gånger ursprungskompensationen (något som G2A själva erbjuder om en enskild aktör kan påvisa att nycklarna har införskaffats illegalt innan de säljs på G2A).

Charlie är minst sagt syrligt salt i sin formulering:

"Mike Rose is right - it IS better for players to pirate than buy a key off G2A," he wrote. "We paid $30,000 to deal with credit card chargebacks because of G2A... So, G2A, if you really want to put your money where your mouth is, you will now pay us $300,000."

I nuläget har G2A inte kommenterat saken själva, men det är väl bara en tidsfråga innan vi hör något. Vad tycker du om hela mentaliteten kring försäljning av nycklar i "andra hand"?

Subnautica

Relaterade texter

7
SubnauticaScore

Subnautica

RECENSION. Skrivet av Adam Holmberg

Adam har jobbat ihärdigt och hårt för att överleva på havets botten i Subnautica. Här kommer vår recension...

0
Subnautica kommer till Nintendo Switch

Subnautica kommer till Nintendo Switch

NYHET. Skrivet av Olof Westerberg

På gårdagskvällens Indie World Showcase var en av de större nyheterna att Subnautica, Unknown World Entertainments undervattenssimulator från 2018, kommer till Switch. Vi...



Loading next content