Svenska
Gamereactor
nyheter

Xbox-intäkterna har ökat denna generation trots lägre försäljning än Xbox 360

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När Xbox 360 släpptes, lyckades Microsoft med konststycket att få ett fast grepp om marknaden och hade den högsta totalförsäljningen hela generationen (Playstation 3 kom ikapp efter att Playstation 4 och Xbox One redan hade släppts). Med Xbox One har det däremot gått sämre, och Playstation 4 har slagit sin konkurrent med över dubbla försäljningen.

I januari gick Niko Partners-analytikern och kände insidern Daniel Ahmad ut med att Microsoft då beräknades ha sålt 41 miljoner Xbox One-enheter, en siffra som är klart lägre än Xbox 360 som vid samma tidpunkt i sin livstid hade sålt 55 miljoner. Men trots det är intäkterna högre för Xbox One, och det med ganska god marginal.

Det är återigen Daniel Ahmad, som på Twitter har postat ett diagram (som du kan se längst ned i denna nyhet) som visar hur intäkterna ökat. Det beror delvcis på högre spelförsäljning, men delvis även på fler betalande av tjänster som Xbox Game Pass. Ahmad skriver:

"Despite Xbox One console sales being lower than those of Xbox 360, when aligned, Xbox revenue has grown notably this generation due to increased software and services revenue.

Next year is expected to see a decline due to transition"

2020 kommer Xbox Scarlett, vilket alltså väntas få Xbox-intäkterna att sjunka i övergången då folk överger sina Xbox One-konsoler för att byta upp sig. Det kanske mest intressanta är dock att det visar varför fler och fler företag satsar på prenumerationstjänster av olika slag, och är även ett bevis för att det är något som lär fortsätta att öka i framtiden.

Hade du trott att intäkterna för Xbox One var högre än för Xbox 360?

Xbox-intäkterna har ökat denna generation trots lägre försäljning än Xbox 360
Xbox-intäkterna har ökat denna generation trots lägre försäljning än Xbox 360


Loading next content