Svenska
Gamereactor
nyheter
Judgment

Judgment slutar säljas i Japan efter att skådespelare arresterats

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ryu ga Gotoku Studio jobbar just nu för fullt på att släppa Judgment i väst efter att det debuterade i Japan i december. Men nu meddelar Sega (översatt av Gematsu) att de stoppat spelet både i butik och online efter att skådespelaren Pierre Taki arresterats för att ha använt kokain.

Taki spelar nämligen Kyohei Hamura i spelet och Sega kommenterar:

"Sega has received the arrest reports and are currently confirming the facts, but for the time being, we will voluntarily refrain from shipments and digital sales of [Judgment], as well as from things like posting the product's homepage. We apologize for any inconveniences this may cause for customers, as well as the parties involved."

Alla Twitter-inlägg om spelet har också tagits bort, och vad det gäller den europeiska premiären den 21 juni så skriver Takashi Mochizuki från Wall Street Journal följande:

"Sega: discussing what to do with western release of its "Judgement" game after a related Japanese actor's arrest. No decisions made yet."

Det finns en smula ironi i att Sega gör ett spel om japanska gangsters, där droger är en del av paketet, men stoppar det av orsaker som påminner om spelets innehåll. Vi håller dock tummarna för att det släppas i sommar som planerat, eller vad säger ni?

HQ
HQ
Judgment

Relaterade texter

5
JudgmentScore

Judgment

RECENSION. Skrivet av Johan Vahlström

Johan har undersökt om det är lika kul att vara detektiv i Kamorucho som det vanligtvis är att vara en yakuza i denna spinoff.

0
Spela Judgment gratis denna helg

Spela Judgment gratis denna helg

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Lost Judgment lanseras nästa vecka (den 24 september), och vi har redan delat med oss av våra åsikter om det i vår recension. Om du funderar på att köpa det, men inte är...

0
Gamereactor Live: Vi spanar in Judgment

Gamereactor Live: Vi spanar in Judgment

NYHET. Skrivet av Kim Orremark

Judgment är det nya spelet från Ryu ga Gotoku Studio (läs vår recension) och även om det påminner mycket om Yakuza-serien, som studion annars är känd för, finns det en...



Loading next content