Svenska
Gamereactor
nyheter
Resident Evil 2

Moddare jobbar på fixerad kamera i Resident Evil 2

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En av de största förändringarna i nyversionen av Resident Evil 2 är slopandet av fixerad kamera. Men vissa gillade ju det och därför jobbar en moddare på att återinföra 90-talsvinkeln.

Det är moddaren Enveloping Sounds som försöker återställa den där originalkänslan i Resident Evil 2 genom att återinföra den, älskade eller hatade, överblicken. Och som du kan se i denna Youtube-video verkar det som att projektet lyckats. Eller ja, i alla fall till en viss del. Det finns nämligen vissa delar i nyversionen som är för mörka för att det ska fungera.

Dessa sektioner är, enligt dem, gjorda för att spelaren ska tvingas använda ficklampan. Detta är en av anledningarna till att modden inte släppts för allmänheten.

"Much of the environmental detail simply isn't visible, so you'd have to add [tonnes] of light sources around all the blacked out areas for fixed angle to be both aesthetically pleasing AND practical", skriver Enveloping Sounds i en annan video.

Det finns också ett annat problem, enligt vg247.com. Spelets system för att sikta med ditt vapen gjordes med tredjepersonsvy i åtanke och om man tar bort kamerakontrollen behövs ett mer noggrant (auto)sikte för att kompensera.

Skulle du vilja spela nya Resident Evil 2 med fixerad kamera?

Resident Evil 2

Relaterade texter

Resident Evil 2Score

Resident Evil 2

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

Ondskan har äntligen återvänt hem till Raccoon City. Efter 21 år har Mathias fått sätta tänder i (och sätta betyg på) Capcoms tokhypade remake...



Loading next content