Svenska
Gamereactor
nyheter
Mirror's Edge Catalyst

Öppet brev från EA till företagets anställda: "Tack"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Som vi rapporterade i måndags lämnar nu före detta Battlefield-bossen och EA:s kreativa hövding Patrick Söderlund EA för att finna lyckan på annat håll. Detta har nu EA:s VD kommenterat i ett öppet brev till företagets samtliga 3400 anställda. Såhär skriver Andrew:

"Medarbetare,

vi tillkännager idag att Patrick Söderlund har valt att gå vidare från EA. Efter nästan två decennier som en pionjär för vårt företag och bransch kommer han att påbörja ett nytt kapitel senare i år. Patrick har varit en pålitlig affärspartner och en god vän och hans inspirerande ledarskap har haft en betydlig effekt på EA. Som en integrerad del av ledningsgruppen i många år - inklusive som chef för Worldwide Studios, och nyligen, Chief Design Officer - har han varit en motor för förändring och omvandling. Från hans tidiga vision för Frostbite, som nu har blivit en hörnsten för vår teknikstrategi, till att bli en förkämpe för Spela först-upplevelser, har Patrick alltid sett till så att kreativitet är centralt i allt vi gör. Han har också varit orubblig i sitt åtagande att bygga upp vår pipeline med nya fantastiska spel, och hans avtryck kommer att finnas på upplevelser som vi tillför spelare även i framtiden.

Vi önskar Patrick det allra bästa i hans nästa livsäventyr, och vi tackar honom för hans många viktiga bidrag. Vid Patricks övergång under de kommande tre månaderna är det viktigt att vi inser hur djupt kreativitet genomsyrar EA. Det är vår kärnverksamhet, vårt DNA, och både Patrick och jag instämmer i att vi har aldrig haft en starkare uppsättning ledare i hela företaget. Våra studios leds av Laura Miele, marknadsföring- och förlagsteam leds av Chris Bruzzo, teknikorganisationen leds av Ken Moss och vårt tillväxtteam leds av Matt Bilbey, alla kommer att fortsätta att pusha branschen och finnas till för våra spelare. Vi kommer att utnyttja den talang och expertis som finns i alla våra team och kollektivt omfamna kreativiteten på Electronic Arts som ett centralt inslag i vår strategi framåt.

Några team kommer att flytta inom vår organisation med denna förändring. SEED-teamet, lett av Johan Andersson, kommer att ingå i våra studioteam och fortsätta med avancerad design och innovation i framkanten av spelskapandet. Vi fördjupar vårt fokus på användarupplevelsen och välkomnar Jason Wozencroft till våra studios för att leda ett starkt och enhetligt UX-tillvägagångssätt för våra spel och tjänster. Och med nya spel och innehåll som spelar en avgörande roll i vår nätverksanslutna framtid, kommer EA Originals och EA Partners-team, ledda av Rob Letts, att ansluta sig till vår Strategic Growth-grupp.

Vi accelererar nu in i ett år där vi levererar några av de mest imponerande spelen våra studios någonsin har skapat, med ännu fler fantastiska projekt i pipeline. Vi pushar framåt för att ge åtkomst till fler bra spel och innehåll via våra branschledande prenumerationstjänster. Vårt tävlingsspelprogram har haft en rekordsäsong och går rakt in i nästa med ännu större ambitioner. Som företag styr vår kultur, kreativitet och vårt nyskapande för att främja våra spelare, varje steg vi tar. Återigen, tack till Patrick - han kommer för alltid att ingå i EA-familjen. Och tack till er alla, för att ni leder vår väg framåt.

/Andrew"

Vem tror du tar över efter Patrick?

Mirror's Edge Catalyst
Dicer hade garanterat aldrig fått chansen att göra en uppföljare till den kommersiella floppen Mirror's Edge om det inte varit för att Patrick tog dessa beslut innan han bestämde sig föär att lämna världens största spelutgivare.

Relaterade texter

Mirror's Edge CatalystScore

Mirror's Edge Catalyst

RECENSION. Skrivet av Oliver Thulin

Faith är efter åtta år tillbaka för att visa vem som är bäst i spelvärlden på parkour. Oliver har sprungit, hoppat, klättrat, svingat, rullat och satt betyg...



Loading next content