Svenska
Gamereactor
nyheter

Så funkar Xbox Fast Start i praktiken

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ända sedan den förra generationen av konsoler så har de stora konsoljättarna klurat på hur de snabbare ska leverera de spel vi väljer att införskaffa digitalt, som hur Sony lät en välja vilken av enspelarkampanjen eller flerspelarläget skulle laddas ner först i The Last of Us. Med tiden har den här frågan fortsatt att växa i takt med att de digitala köpen ökar och Microsoft har nu valt att introducera sitt egna system: FastStart. Digiatal nedladdningar genom maskininlärning.

Windows Central valde att testa systemet, som just nu är tillgängligt för särskilt utvalda titlar och under Microsofts Game Pass till en början. De valde att ladda ner spelet The Flame in the Flood. När titelns nedladdning har påbörjats så kommer vi kunna se en liten markör för spelets nedladdning (samt att det står FastStart under spelets titel) som visar när vi kan börja spela spelet ostört medan det sista laddas ner i bakgrunden. Microsoft hävdar att våra nedladdningstider kan komma att halveras med detta system.

Vissa kanske höjer handen och säger att Sony Playstation har ett liknande system där många titlar har en särskild punkt där spelet kan startas i förväg för den otålige. Skillnaden mellan Playstation och Xbox i detta fallet är att det är Microsofts omtalade molnservrar som själva ska skanna igenom spelen och lära sig vad som ska laddas ner först och prioriteras med mycket mindre krav och arbete från utvecklare och utgivare.

När Windows Central testade sin nedladdning så kunde de börja spela titeln efter bara 40% nedladdning och det tog kanske 2-3 minuter att ladda ner. Nu är detta inte ett praktexempel på hur hjälpsamt systemet faktiskt kan vara då det är ett ganska litet spel från första början som hade kunnat gå snabbt ändå. Men när man tänker på hur smidigt FastStart kan tänkas vara i framtiden för troligen massiva titlar, som kanske Gears of War 5. Detta är också i samband med att Microsoft introducerat "Intelligent Delivery" för att också kunna minimera möjliga nedladdningsstorlekar så är det tydligt att Xbox satsar hårt på att försöka ligga i framkant för den digitala framtid vi troligen har framför oss.

Vad tror ni om Xbox FastStart? Något fint att ha eller onödiga pengar för att folk är otåliga?

Så funkar Xbox Fast Start i praktikenSå funkar Xbox Fast Start i praktiken


Loading next content