Svenska
Gamereactor
nyheter

Trump möter spelindustrin för att diskutera spelvåld

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har varit en problematisk period i USA de senaste veckorna efter skolskjutningen i Parkland, Florida med många känsloladdade diskussioner om hur allt från inköp av vapen tilll försvar av skolor tas upp. Men ett ämne som till mångas förvåning verkar ha tagit fart igen är angående våldsamma TV-spel och deras inverkan på den trend av skolskjutningar som de haft där borta på senare år.

Det är långt ifrån första gången någon har tagit upp TV-spel som offerlamm varenda gång det hänt något hemskt såklart, men denna gången så har frågan till och med nått Vita Huset och Trump-administrationen där presidenten själv tagit upp det:

"We have to do something about maybe what they're seeing and how they're seeing it, and also, video games [...] I'm hearing more and more people say the level of violence on video games is really shaping young people's thoughts.

Frågan kring våldsamma spels vara eller icke vara har återigen piskats upp efter detta och Vita Husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders häromdagen informerade häromdagen att president Trump nästa vecka ska möta "medlemmar i spelindustrin" för att diskutera vad för åtgärder som kan tas.

Vilka medlemmar detta kan vara har vi inte informerats om men organisationen ESA, en lobbyistgrupp där flera av de stora spelföretagen i USA representeras genom, hävdar att varken de eller någon av deras medlemmar har fått en inbjudan av presidenten. Så vilka Trump pratar med och vad som kan komma utav det är fortfarande oklart.

Även om det inte är första gången som spel tagits upp som orsak för amerikanernas våldsvåger så är det samtidigt ett ganska unikt politiskt klimat för tillfället, speciellt då spelindustrin redan har fått ganska grav kritik riktad mot sig där juridiska följder diskuteras kring de såkallade "loot-lådorna" som hamnat i fler och fler spel idag.

Vad anser ni? Kommer detta leda till faktiska negativa följder eller kommer det att blåsa över?

Tack, Gamespot

Trump möter spelindustrin för att diskutera spelvåld
Game over?


Loading next content