Svenska
Gamereactor
nyheter

Star Wars: Episode IX-premiären försenas med sju månader

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Efter bekräftelsen av J.J. Abrams återvänder för att regissera del nio av Star Wars-sagan dröjde det inte länge förrän Lucasfilm även utannonserade en försening av filmens premiär. Episode IX, som fortfarande inte har en titel, var från början tänkt att äntra biograferna den 24 maj 2019 men har nu fått ett nytt premiärdatum - den 20 december 2019.

Denna försening är med största sannolikhet en direkt följd av bytet av regissör. För den som inte vet var Colin Trevorrow, som står för filmer som Jurassic World och nu senast The Book of Henry, menad att styra skutan för det avslutande kapitlet i den nya trilogin. Förra veckan bekräftades det dock att Lucasfilm och Trevorrow gått skilda vägar, vilket följdes av rapporter från anonyma källor att anledningen skulle ha varit att filmskaparen var "svår att arbeta med".

Det kom inte som en chock för någon när nyheten om att J.J. Abrams skulle ersätta honom nådde oss. Han är trots allt mannen som stod för regin av Star Wars: The Force Awakens som blev startskottet för en ny generation av Star Wars-filmer. Han har varit en nyckelperson i skapandet av karaktärerna som den nya trilogin handlar om och är således givetvis väl insatt i mytologin och var berättelsen är tänkt att landa.

Det blir givetvis trist att behöva vänta i sju extra månader på att få se hur säcken knyts ihop i Episode IX, men ni känner ju till det uttjatade talesättet "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge".

Star Wars: Episode IX-premiären försenas med sju månader


Loading next content