Svenska
Gamereactor
nyheter
Tekken 5

Tekken 5 mästerskapen: Kvaltävling i Göteborg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Deltävlingen i Göteborg var förlagd till EB Games, Femmanhuset Nordstan. Arrangemanget sköttes av undertecknad tillika Gamereactors programmerare. Totalt var 117 deltagare föranmälda till tävlingen, men då endast 65 dök upp stod vi med ett startfält med stora hål. Att göra några större förändringar i det på förhand lottade startfältet skulle ta alldeles för lång tid, varför tävlingen helt enkelt fick starta och hälften av matcherna i första omgången vanns på walkover.

HQ

Efter denna något frustrerande start kom tävlingen igång på allvar. Två maskiner fanns tillgängliga att spela på samtidigt. När det blev dags för kvartsfinal flyttades spelandet till en större och mer publikvänlig skärm som samtidigt var kopplad till en riktigt stor plasmaskärm som hängde ovanför butiksingången. På så sätt kunde alla intresserade följa de sista spännande matcherna.

Deltagare från Svenska Tekkenföreningen "Lightdash", inresta från Stockholm, var på förhand tippade favoriter. Hugo Carnö och Bob Eriksson hann anmäla sig precis innan tävlingen skulle starta, för att sedan sopa mattan med allt motstånd.

Fanns det då några andra namn värda att lägga på minnet? Jadå. Exempelvis bröderna Khairy, fyra killar som alla var Tekken-freaks. Hussein Khairy tog sig längst, till kvartsfinal.

Eller varför inte Darko Bogic som var tävlingens otåligaste deltagare och frågade ständigt: "Är det min tur snart?". Även han kom till kvartsfinal.

Victor Jimenéz var modig nog att spela med trägubben Mokujin och tog sig till semifinal. Det visar på en allsidighet att kunna spela med Mokujin som härmar någon av de andra karaktärerna, och slumpmässigt byter varje rond.

Kvartsfinaler:

Kristoffer Hultgren - Kristian Hultgren
Darko Bogic - Hugo Carnö
David Vidales - Bob Eriksson
Victor Jimenéz - Hussein Khairy

Semifinaler:

Kristian Hultgren - Hugo Carnö
Bob Eriksson - Victor Jimenéz

Final:

Bob Eriksson - Hugo Carnö

Vinnare: Bob Eriksson, som spelade med karaktären Law

Ett stort tack till Max Norin som förutom att tävla hjälpte till med arrangemanget.

Tekken 5Tekken 5Tekken 5Tekken 5
Tekken 5Tekken 5Tekken 5Tekken 5

Relaterade texter

Tekken 5Score

Tekken 5

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Vansinniga familjefejder, skäggiga demoner och arga kung-fu-mästare... Petter har satt betyg på Namcos femte del.



Loading next content