Svenska
Gamereactor
nyheter
Axiom Verge

Axiom Verge får än så länge inte släppas till Nintendo Switch

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi på redaktionen vill spela Axiom Verge i sängen med vår Switch. Det vill säkert du som läser också. Till och med utvecklaren Tom Happ vill ta sin härliga Metroidvania-titel till Nintendos nya konsol, men det vill inte Nintendo själva? Under avtäckandet av Switch var de inte direkt fega med att bomba ut en lista på alla tredjepartsutvecklare som fanns bekräftade, allt för att stilla oron hos oss som befarade ännu en spelfattig generation likt den vi hade till Wii U. Det till trots har nu Axiom Verge inte fått något klartecken på att börja portas, och Tom säger såhär om saken enligt Nintendolife:

"Many fans have asked us to bring Axiom Verge to the Switch. I have reached out to my old co-workers at Nintendo of America many times, but so far we haven't been approved for the platform yet. As soon as we get the green light, we'll drop everything and get right to work on the Switch version."

Vad nu detta kan bero på vet vi inte riktigt. Eventuellt vill Nintendo satsa på att få ut spretans nya titlar till konsolen istället för något gammalt, men samtidigt hade det än så länge ganska magra spelbiblioteket mått bra av ett finfint action-äventyr likt Axiom Verge.

Axiom Verge

Relaterade texter

Axiom Verge släpps äntligen på skiva

Axiom Verge släpps äntligen på skiva

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Tom Happs moderna indieklassiker Axiom Verge släpptes 2015 och fanns då bara att ladda ned. Men i takt med att populariteten växte, har folk börjat efterfråga en fysisk...



Loading next content