Svenska
Gamereactor
nyheter
Battlefield 1

Kvinnor bortplockade ur flerspelarläget i Battlefield 1 på grund av "realism"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det kommer att finnas spelbara kvinnor i kampanjen, men du som förväntade dig att kunna spela som tjej i flerspelarläget i Battlefield 1 kommer att få gå besviken. Där har de exkluderats.

Anledningen till detta beslut från Dice är att de inte trodde att deras huvudsakliga manliga målgrupp skulle anse det vara "trovärdigt" med kvinnliga soldater (bortsett från det faktum
att de fanns där mitt i krigets hetta, även om det inte fanns lika många som det fanns manliga soldater). Det är i alla fall vad Amandine Coget, före detta kodare för Dice, berättar för oss via Twitter.

I en rad twitterinlägg förklarar hon att det var planerat att inkludera kvinnliga soldater, men detta verkar uppenbarligen ha förändrats med tiden.

"The original BF1 pitch given onstage was WW1, with one caveat: 'screw realism, we're adding female soldiers, because we're way overdue'."

Men sedan ändrades tongångarna.

"I'll sum up the key points.
Turns out BF1 was going for realism after all! Female chars matter but 'it's just not the game we're making'."

"I did eventually get them to spit out the real reasons.
All that is believable but female soldiers are not, to the core audience of boys."

"And hey I get it. But you're still downpriotizing it - again - due to assumptions about your audience - again - and what's 'credible'."

Man skulle kunna hävda att verklig realism inte är möjligt att uppnå. Vilket blir tydligt om man ser på hur pansarvagnar och fallskärmar fungerar i spelet, jämfört med hur det faktiskt gick till rent historiskt.

Battlefield 1

Relaterade texter

Battlefield 1Score

Battlefield 1

RECENSION. Skrivet av Oliver Thulin

Medan industrin tågar framåt, mot futurism och science fiction, tar Dice några steg tillbaka för att återbesöka kriget som förändrade allt. Oliver Thulin har satt betyg på Battlefield 1...

5
Battlefield 1 får 4K-stöd till Xbox One X

Battlefield 1 får 4K-stöd till Xbox One X

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Via det officiella Twitter-kontot för Battlefield 1 får alla ägare av Xbox One X nu goda nyheter. Där meddelas nämligen att Dice just nu filar på en 4K-uppdatering till...



Loading next content