Svenska
Gamereactor
nyheter
Pokemon Yellow

Missingno-buggen finns kvar i nyversionerna av Pokémon Red/Blue

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Skulle vi börja snacka om välkända buggar och glitchar inom spelvärlden skulle det nog inte dröja allt för många sekunder innan någon drar kepsen bakochfram, ställer sig i klassisk animepose och hetsskriker:

"Missingno!".

Och det med all rätt.

Missingno är nämligen namnet på den brutna kodhögen som utgör de allra första Pokémon-spelens enda ej officiella fickmonster vars möte såväl kan ge dig oändligt med dyrbara föremål samtidigt som den kan totalförstöra din sparfil.

Anledningen till att vi berättar om detta är då spelen Pokémon Blue, Red och Yellow nu fått sig nyversioner via Virtual Console på 3DS (för att fira seriens 20-årsjubileum), vilket säkert får en del att undra om den ökända dataknuten fortfarande finns kvar där ute i vågsvallet längsmed Cinnabar Island, och ja det gör han. Hon. Den. Det?

Den (förmodade) tyska Youtube-användaren Epi Demie har nämligen lagt upp en video där han inte bara visar hur han hittar det buggiga glitch-monstret utan även hur han fångar den på de nya versionerna av spelen. Ni kan se det själva via länken här.

Vi rekommenderar dock ingen att upprepa bedriften då det som redan nämnt kan förstöra din sparfil, något även Nintendo varnat för innan. Nu vet du i alla fall att Missingno ännu finns kvar.

Har du använt dig av Missingno-buggen någon gång?

Pokemon Yellow
Hello darkness my old friend...

Tack Kotaku

Relaterade texter

9
Spela Pokémon tillsammans på Twitch

Spela Pokémon tillsammans på Twitch

NYHET. Skrivet av Johannes Leander

Ibland blir man förbryllad över hur underbara idéer vissa människor kan få. Just en sådan person har knåpat ihop en emulator till ett av de första Pokémon-spelen till...



Loading next content