Svenska
Gamereactor
nyheter
Crysis 3

Amazon räddade Crysis-studion med en halv miljard

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Du minns såklart det tuffa ekonomiska läget för Crysis-studion Crytek under 2014. Utvecklaren gick på knäna, stod inför konkurs och sålde bort licenser/produktioner som Homefront, bland annat. Nu visar det sig att det var webbjätten Amazon som räddade studion från konkurs. Tydligen köpte man lös samtliga av rättigheterna till spelmotorn CryEngine för cirka 500 miljoner kronor, detta för att kunna stoppa in stora delar av teknologin i det egna spelverktyget Lumberyard (som vi rapporterade om i förrgår).

Lumberyard är gratis att ladda hem och det kostar inte ens licenspengar att släppa storspel utvecklade med Lumberyard, vilket är helt sinnessjukt generöst, såklart. Amazon hoppas istället att de som nyttjar deras spelmotor ska nyttja företagets webbtjänster istället och på så sätt genererar vinst. Amazon släpper egenutvecklad spelmotor, gratis.

Crysis 3
Bilder från produktioner gjorda i Amazons nya gratis-spelmotor.
Crysis 3
Cirka 85% av Amazons nya spelmotor sägs vara Crytek-kod, kod som kostade en halv miljard kronor.

Länk till källa.

Relaterade texter

Crysis 3Score

Crysis 3

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Crytek brassar på med spelvärldens överlägset fetaste grafik i ett blytungt actionäventyr till bredden fyllt med episka moment. Redaktör Mäki har recenserat Crysis 3...



Loading next content