Svenska
Gamereactor
nyheter
Pokémon Red/Blue

Klassisk Pokemon-trilogi på väg till Nintendo 3DS

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Kommer ni ihåg tiden då skolgårdarna översvämmades av Gameboys? Hur man på rasten slöt upp med sina vänner och spelade antingen Pokemon Red, Yellow eller Blue tills dess att klockan ringde in?

Nu är det så att denna klassiska bunt spel är på väg till 3DS Virtual Console. Enligt en post på neoGAF så är en lansering att vänta den 27:e februari 2016, ganska exakt 20 år efter att originalen lanserades i Japan. Inlägget kan du läsa nedan:

"Pokemon Red/Blue/Yellow (and green for Japan) are coming to the virtual console!

Release date is 27th of February 2016, 20 years to the day after the original Japanese release.

They're even modified to allow trading wirelessly between the gen 1 virtual console games. No word on online nor pokemon bank support, nor uptrading to X/Y/AS/OR/whatever. I doubt either will be included."

Som ni ser får Japan inte bara fysiska exemplar utan även Pokemon Green, men det är oklart om samma deal gäller i resten av världen. Så, är ni redo att återuppleva en liten del av barndomen?

Pokémon Red/Blue

Relaterade texter

9
Pokémon Red återskapat i Minecraft

Pokémon Red återskapat i Minecraft

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Reddit-användaren Magib1 har dragit igång ett av de mest sanslösa Minecraft-projekten hittills. Han har nämligen skapat en fungerande Game Boy ståendes ute i en öken som...



Loading next content