Svenska
Gamereactor
nyheter
Metal Gear Solid

John Carpenter vägrade att stämma Hideo Kojima

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Alla som sett John Carpenters ultrausla, megakultigt underbara superskräpfilm "Escape From New York" (1981) med en enögd Kurt Russell i huvudrollen vet precis hur mycket av den filmen som återanvändes i Metal Gear Solid. Massor... Ja. Hideo lät sig inte bara inspireras av Carpenters klassiker utan stal stora bitar, inte minst hjältens utseende, framtoning, röstläge och namn. Nu har John berättat lite mer om varför han verkligen aldrig haft en tanke på att stämma Kojima för varumärkesintrång, och det har att göra med att han alltid tyckt att Hideo verkar så "trevlig".

"So Canal Plus really wanted to go after the video game Metal Gear Solid, which is kind of a rip-off of Escape From New York. But I told them not to do that. I know the director of those games, and he's a nice guy, or at least he's nice to me."

John Carpenter och hans prouktionsbolag har dock varit stekheta på stämningsfronten på slutet då de nyligen vann cirka 900 000 kronor i ett avgjort mål om upphovsrätt och plagiat mot fransosen Luc Besson som med filmen Lockout (Guy Pearce) ansågs skyldig till att ha kopierat Escape From New York.

Metal Gear Solid
Metal Gear Solid

Relaterade texter

7
Spelet som startade allt (Kim)

Spelet som startade allt (Kim)

ARTIKEL. Skrivet av Kim Orremark

Turen har kommit till Kim att berätta vilket spel det var som gjorde att han på riktigt beslutade sig för att på ett eller annat sätt pyssla med spel på en mer seriös nivå...



Loading next content