Svenska
Gamereactor
nyheter

NASA använder sig av Hololens

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Om det vi såg av Hololens under E3 inte vore imponerande nog har NASA nu meddelat att de kommer att skicka upp Microsofts AR-glasögon till den internationella rymdstationen. Astronauterna på ISS kommer att använda sig av appen Sidekick för att göra livet enklare för sig på rymdstationen.

Appen har två huvudfunktioner, "Remote Expert"-läget och "Procedure"-läget. Med "Remote Expert"-läget kan markpersonal ta del av det astronauten ser och via Skype hjälpa astronauten i olika svårlösliga situationer, som det lär finnas en del av när man är i en metalltub ute i rymden. "Procedure"-läget förenklar livet ute i rymden genom att projecera bilder och hjälpande texter över olika föremål på rymdstationen, vilket enligt planerna ska leda till att astronauternas utbildningstid ska kunna kortas ner en del. Om astronauternas Hololens-glasögon kommer att ha den versionen av Minecraft som vi såg på Microsofts E3-presskonferens installerade har NASA inte meddelat.

Leveransen av de två Hololens-glasögonen som ska upp till ISS kommer att ske den 28 juni när rymdföretaget SpaceX skickar upp sin nästa raket med förnödenheter till rymdstationen.

NASA använder sig av Hololens
Microsofts nästa marknad, rymden.

Tack Gamespot



Loading next content