Svenska
Gamereactor
nyheter
Donkey Kong

Arkadspelet Donkey Kong har nu en ny världsrekordhållare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Alla som har sett den excellenta dokumentären King of Kong från år 2008 känner till historien om Donkey Kong, världsrekordet och de två rivalerna Steve Wiebe och Billy Mitchell. Nu har ett nytt rekord satts, denna gången av Robbie Lakeman med hiskeliga 1 141 800 poäng.

HQ

Det tog Lakeman fyra timmar att nöta till sig denna poängsumma innan han fick nöjet att personligen ringa och berätta om det för Hank Chien som för fyra år sedan lyckades sno rekordet från King of Kong-rivalerna.

Passionen som finns för det här spelet lär inte dö ut än på ett tag så vi skulle inte bli förvånade om det här rekordet slås inom en snar framtid också. Vill du läsa mer om dramat kan du göra det på Donkey Kong-bloggen.

Tack till Polygon.

Donkey Kong
Robbie Lakeman, ny rekordhållare i Donkey Kong.

Relaterade texter

2
Donkey Kong fyller 40 år idag

Donkey Kong fyller 40 år idag

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Vanligtvis informerar utvecklarna oss i god tid om de mest populära karaktärernas stora jubileer. Men av oklar anledning har Nintendo nästan helt valt att strunta i...

5
Kungen av Kong stämmer topplisthemsida

Kungen av Kong stämmer topplisthemsida

NYHET. Skrivet av Adam Holmberg

Ju högre upp man kommer, desto hårdare faller man. Det är något King of Kong Billy Mitchell fått erfara de senaste två åren. Det var 2018 hans tidigare världsrekord i det...



Loading next content