Svenska
Gamereactor
nyheter
Guitar Hero: Metallica

Svenskar bäst i Guitar Hero

Spelar för tusentals Metallica-fans

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Guitar Hero: Metallica-tävlingen som arrangerats på rockfestivalen Sonispheres ankomst är nu avslutad. Hundratals band, från Norge, Danmark, Finland och Sverige, har i utvalda spelbutiker tävlat om chansen att, live på scen under Sonisphere, spela Guitar Hero: Metallica inför tiotusentals av Metallicas egna fans. Konkurrensen har varit stenhård men det vinnande bandet Plastica, från Järfälla i Stockholm, bjöd på en annorlunda stil som gick hem hos juryn.

"Det har varit en fantastisk uppslutning med riktigt många band som ställt upp och tävlat så det har inte varit lätt att välja ut en vinnare. Men Plastica känns klockrena, de gav verkligen allt och bjöd på såväl inlevelse som grymma skills", säger Joakim Wessel en av jurymedlemmarna under tävlingen.!

Guitar Hero: Metallica
Plastica posar i replokalen.

Bandet som varit hängivna fans av Guitar Hero sedan det första spelet i serien, ägnar flera timmar i veckan åt att träna. De har till och med byggt om en av bandmedlemmarnas källare ute i Järfälla till en replokal med högtalare, spotlights och rökmaskin. Trots många speltimmar i bagaget känner bandet av pressen även om deras attityd avslöjar ett stort självförtroende inför spelningen.

"Just nu känns det grymt skönt, men samtidigt nervöst. Kanske lika bra så man taggar till inför spelningen och ger allt på scen! Vi är de hårdaste plastrockarna på den här sidan graven", säger Plasticas frontman och sångare Eric Sellgren.

För killarna i bandet, som hittills fått räkna besök på Allsång på Skansen som sin största festivalmerit, blir Sonisphere deras första riktiga rockfestivalen. En festival de nu dessutom själva spelar på. Den 18 juli kliver Plastica upp på scenen i Hultsfred.

Plastica består av:
Trummor: Tom Blomster
Gitarr: Alexander "Daji" Maqdosi
Bas: Henrik "Nervvraket" Palmlöf
Sång: Eric Sellgren

Relaterade texter

Guitar Hero: MetallicaScore

Guitar Hero: Metallica

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Redaktionens egen batterist och tillika sönderrockad cover-fanatiker har satt betyg på Guitar Hero: Metallica



Loading next content