Svenska
Gamereactor
nyheter
Hellgate: London

Flagship lägger ner

Framtiden osäker för Hellgate

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har gått många rykten kring Flagship Studios och deras enda släppta spel, Hellgate: London, på senare tid och under helgen kom det fram att hela studion lägger ner och att all personal har fått sparken. Flagship grundades 2003 av gamla anställda från Blizzard North och flera av de som var med från start hade tidigare jobbat med storspel som Diablo-, Warcraft- och Starcraft-spelen.

Rättigheterna till Hellgate: London går till finansföretaget Comercia, som har lånat ut en hel del pengar till Flagship, och exakt vad som kommer hända med det är för tillfället osäkert. Spelstudions kommande Diablo/onlinerollspels-klon Mythos hamnar hos det koreanska företaget HanbitSoft, som tidigare jobbat tillsammans med Flagship och hjälpt dem ta sig in på den asiatiska marknaden.

Enligt uppgifter så hoppas HanbitSoft på att kunna fortsätta utvecklingen av Mythos, och vill samarbeta med Comercia för att hålla Hellgate: London levande, men om det någonsin når västvärlden eller ej visar sig i framtiden. Enligt källor inom HanbitSoft så erbjöd de sig att låna ut extra pengar till Flagship så att de skulle kunna fortsätta arbeta, men spelstudion tackade nej till erbjudandet.

Flagship har själva inte kommenterat utvecklingen, men ett officiellt uttalande är att vänta den här veckan.

Hellgate: London

Relaterade texter

Hellgate: LondonScore

Hellgate: London

RECENSION. Skrivet av Jesper Karlsson

Helvetet på jorden är numera en verklighet och det är ditt jobb att se till att slå tillbaka fanskapet!



Loading next content