Svenska
Gamereactor
nyheter
Splatterhouse

Splatterhouse återvänder

Benhård action på gång

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

1988 kom Namco med sitt extremt våldsamma actionspel Splatterhouse. Man tog rollen som hockeymask-försedd dåre som skulle knata runt och banka ihjäl kompisar till en galen forskare. Nu, 20 år senare utannonserar Namco Bandai en nyversion av det första spelet. Nu, precis som då finner sig college-studenten Rick Taylor i en olustig situation, hans flickvän saknas och vidriga monster är ute efter honom.

Istället för att bekämpa monster i sin normala, ganska så sköra kropp har Rick ett äss i rockärmen. Han snubblar över en terror-mask som han sätter på sig, och vips vad det är har masken blivit en del av Rick. På köpet har Rick fått gigantiska muskler, vader som inte är av denna värld och en smått djurisk råhet när det gäller att dela ut stryk.

I sin jakt på sin försvunna flickvän måste Rick slåss mot horder av fiender, både med slag, sparkar och grepp, samt även diverse tillhyggen som kommer i vår hjältes väg. Utvecklaren BottleRocket Entertainment är sedan tidigare kända från bland annat strykfesten The Mark of Kri.

Fånerier som hälsomätare kommer inte att finnas med, istället kan man använda terror-masken för att läka de sår som Rick ådrar sig, här kommer spelaren att bjudas på matiga närbilder av hud, blod, muskler, ben och annat man kan finna i en halvmänsklig våldssvins-kropp, läker ihop sig. Om inte annat lär Splatterhouse bjuda på massor av våldsamt stryk, det är inte fy skam det heller. Spelet planeras till Playstation 3 och Xbox 360 under nästa år.

SplatterhouseSplatterhouseSplatterhouseSplatterhouse

Relaterade texter

SplatterhouseScore

Splatterhouse

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Världens blodigaste spel har fått en ännu blodigare remake, välkommen till Splatterhouse. Vi har hårdtestat om äventyret ens är i närheten av lika underhållande som det är våldsamt...



Loading next content