Svenska
Gamereactor
nyheter
Alone in the Dark

Alone in the Dark gör comeback

Det nya skräckäventyret utvecklas av Pieces Interactive och anses vara ett "kärleksbrev till originalet"...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Som en del av pågående THQ Nordic Digital Showcase avslöjade utgivaren just att ett nytt Alone in the Dark-spel är på väg och att det är Pieces Interactive som utvecklar projektet.

HQ

Skräckäventyret beskrivs som en "reimagining" av det första spelet från 1992, samtidigt som det är ett "love letter to the original". Vad detta innebär är att vi kommer få ett spel som delar många likheter med originalet, samtidigt som det även har många unika funktioner.

Till exempel kommer detta Alone in the Dark ha en berättelse som på många ställen skiljer sig från originalet. Medan Jeremy Hartwood, ägaren av Derceto Mansion, i originalspelet begår självmord på husets vind, går Hartwood i det här spelet istället i terapi för att få hjälp och herrgården har förvandlats till ett mentalsjukhus istället för att vara helt övergiven.

Likaså kommer storyn kunna spelas från två unika perspektiv: Edward Carnbys (en Alone in the Dark-ikon och tillika huvudperson i originalet), men också Emily Hartwoods, Jeremy Hartwoods brorsdotter, som har återvänt till herrgården efter att ha svarat på ett oroande brev från sin farbror. Beroende på vem du väljer kommer handlingen vara något annorlunda, och likaså kommer det att finnas vissa platser som bara en av karaktärerna kan besöka. Därmed är detta en historia som du måste spela två gånger för att uppleva i sin helhet.

Alone in the Dark

Eftersom det här är ett överlevnadsskräckspel i tredjeperson finns det såklart läskiga fiender att möta liksom pussel att lösa. Den här versionen kommer dock skilja sig åt i och med inkluderandet av filmiska mellansekvenser som bidrar till att föra handlingen framåt på ett mer meningsfullt sätt än att bara upptäcka historia och hemligheter.

THQ Nordic och Pieces Interactive uppger också att spelet utvecklas med Unreal Engine 4 samt att det lanseras till PC, Playstation 5 och Xbox Series S/X vid ett ännu ej fastslaget datum.

En spelbar prolog utlovas till Gamescom där vi får en teaser av huvudberättelsen. Dessutom utlovas mer information om äventyret inom den närmaste månaden.

Alone in the DarkAlone in the Dark
Alone in the DarkAlone in the DarkAlone in the Dark

Relaterade texter

Alone in the DarkScore

Alone in the Dark

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Spelet som startade hela survival horror-genren har stöpts om med moderna metoder (och helsvenskt manus) för att utmana Resident Evil...

0
Kolla in PC-kraven för Alone in the Dark

Kolla in PC-kraven för Alone in the Dark

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Efter flera förseningar ska nya Alone in the Dark ha premiär under nästa vecka och nu har THQ Nordic släppt de slutgiltiga PC-specifikationerna. Spelet är mindre krävande...

4
5 Snabba: Alone in the Dark

5 Snabba: Alone in the Dark

FÖRHANDSTITT. Skrivet av André Lamartine

Gamereactor sammanfattar vad du kan vänta dig i nyversionen av den Lovecraft-influerade 1992-klassikern med samma namn...



Loading next content