Svenska
Gamereactor
nyheter

Treyarch har stora planer för sina zombies

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ja, det kan låta luddigt och det är det också i detta tidiga skede men att utvecklaren håller på med något zombierelaterat har bekräftats av Treyarchs biträdande direktör, Kevin Drew. Zombies har länge varit en populär del av Call of Duty och spelläget har också en oerhört passionerad skara fans som har varit med ända sedan konceptet introducerades år 2008. Ju längre tiden har gått så har också zombie-delen utvecklats men i senaste Call of Duty, Vanguard, som ju underpresterade i sig så var även zombieläget under all kritik. Inte bara för att det var ohyggligt opolerat utan även rejält instabilt med otaliga serverproblem. Fans har dessutom varit missnöjda med hur många funktioner som saknats, inte ens några Easter Eggs har funnits där för att plåstra om såren. Detta gick förstås inte obemärkt förbi och Treyarch försöker nu att lappa ihop Vanguard genom att addera nya funktioner och kartor men de krattar även manegen inför en morgondag, en morgondag med zombies.

Treyarch har stora planer för sina zombies

Kevin Drew, som alltså har en nyckelroll inom utvecklingen av Treyarchs spel och inte minst deras zombies slänger alltså nu ut en liten teaser om att de har stora planer för sina odöda soldater. Han ger dock inga detaljer om vad dessa planer innebär men berättar att Treyarch nu söker nya utvecklare, som specifikt skall arbeta med zombies. Tanken är med andra ord att ett större team skall bildas och sedan jobba enbart med levande döda. Huruvida dessa har med Call of Duty att göra eller kommer att skapa ett helt nytt IP återstår också att se men spekulationerna har inte låtit sig dröja.

Call of Duty-communityt ser nu naturligtvis en ljusning i franchisen framöver, inte minst för "Call of Duty 2024" eller ett fristående Call of Duty-zombiespel, kanske för att fylla luckan 2023, som blir det första året utan ett nytt "CoD" sedan 2004. Ett free-to-play-zombielir har också ryktats men det har också funnits intressanta läckor som har pekat på att utvecklaren planerar någonting utanför den populära spelserien. Zombies Chronicles 2 har bland annat varit på tapeten tidigare. Kanske är det både ock, en mix från det mesta och det också är därför det till synes stora teamet behövs. Den som lever får se.



Loading next content