Svenska
Gamereactor
nyheter

Sony: "Playstation VR 2 kommer att lanseras med över 20 spel"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ända sedan Sony gick ut med att den gamla trotjänaren Playstation VR kommer att få en ny uppdaterad version, föga överraskande döpt till Playstation VR 2 så har en av de största frågorna varit, "men kommer det att finnas några spel då?" Svaren har uteblivit och vi har inte vetat någonting om utbudet egentligen. Varken kring eventuell bakåtkompabilitet eller nya lanseringar. Med undantaget Horizon: Call of the Mountain då. Lansereringstiteln som kommer att medfölja headsetet vid köp.

Nu verkar frågetecknet dock vara på väg att rätas ut och det med besked. I en presentation för investerare så hävdar Sony att planen är att det skall finnas över 20 spel tillgängliga vid release. Även om inga namn på vare sig titlar eller utvecklare nämns så verkar det i alla fall inte röra sig om några så kallade "teknikdemon." Med tanke på att de beskriver spelen som "major titles" så för det ju tankarna till åtminstone hyfsat stora produktioner och då Horizon ingår redan från start så känns det som om att det är där ambitionsnivån kommer att ligga. Dessutom sade Sonys VD, Jim Ryan vid lanseringen av PSVR 2 att det kommer att spenderas rejält med pengar för att säkerställa att det finns en ordentlig pipeline med attraktiva spel innan lansering.

Vilken typ av spel det blir och huruvida dessa blir portningar av befintliga titlar eller helt nya återstår förstås att se men en titel som direkt dykt upp i diskussionen är Half Life: Alyx, som än så länge lyser med sin frånvaro på plattformen.

Enligt diverse marknadsanalytiker så är det 2023 som gäller men något officiellt lanseringsdatum för Sonys kommande VR-headset finns alltså inte så då är det också oklart hur mycket tid de faktiskt har på sig att lösa 20 titlar, men nu är det uttalat i alla fall så det är bara att hålla tummarna för att de lyckas hålla det som står i den där rapporten. För det skall man ju såklart ha med sig, att en PowerPoint i ett mötesrum är en sak, verkligheten en annan men om det blir som uttalat så kan det bli en rolig tid för de som funderat på att uppgradera från sitt PSVR, såväl som de som aldrig investerade i ett PSVR men nu känner att tiden är mogen.

Här kan läsa hela rapporten.

Sony: "Playstation VR 2 kommer att lanseras med över 20 spel"


Loading next content