Svenska
Gamereactor
nyheter

Det kan bli möjligt att spela fysiska spel med Xbox Series S

Microsoft har registrerat ett nytt patent som skulle göra det möjligt att spela skivbaserade spel med den heldigitala Xbox Series S...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Xbox Series X kostar €499 och ger dig den på pappret idag mest kraftfulla konsolen just nu, vilken naturligtvis är utrustad med en skivläsare. Men om du inte har en 4K-TV och inte bryr dig om att vissa detaljer saknas i ett spel, finns det ett alternativ som kanske passar dig bättre i Xbox Series S.

Den kostar bara €299 men har en annan nackdel också, vilket är avsaknaden av skivläsare, eftersom den är helt digital. Lyckligtvis verkar det som om Microsoft faktiskt arbetar på ett sätt att göra det möjligt att spela skivbaserade spel med en Xbox Series S att döma utifrån ett nytt patent (upptäckt av GameRant). Detta kan komma väl till pass om du exempelvis äger Xbox One-titlar på skivor och vill kunna spela dessa.

Tanken är att du använder en extern skivstation (som Xbox One eller en PC) för att verifiera din skiva, och när det är gjort kan du sedan börja spela. Vi antar att denna procedur måste upprepas ganska ofta, som när man byter spel, eftersom tekniken annars skulle kunna användas för att duplicera spel som att sälja skivan efter en verifiering - men det är rena spekulationer från vår sida.

Det kan bli möjligt att spela fysiska spel med Xbox Series S


Loading next content