Svenska
Gamereactor
nyheter

Dr Strange 2 har redan dragit in över fyra miljarder kronor på bio

Filmen har redan dragit in 4,5 miljarder kronor runt om i världen och den är på god väg att slå sin framgångsrika föregångare...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den gångna helgen var det premiärhelg för Doctor Strange in the Multiverse of Madness, den första Marvel Cinematic Universe-filmen med premiär i år. Även om betygen varit blandade, har fansen som väntat strömmat till biografer runt om i världen för att få se vad som är nästa steg för Strange och hur storyn kopplas samman med det större universumet.

Även om vi måste vänta några veckor för att kunna avgöra exakt hur stor succé rullen blivit, vet vi nu åtminstone hur mycket pengar den drog in under öppningshelgen, och den siffran är globalt svindlande $450 miljoner, alltså runt 4,5 miljarder kronor.

När det gäller hur intäkterna är fördelade, kom $185 miljoner från den inhemska publiken (USA) och resterande $265 miljoner från den internationella marknaden. Som en jämförelse kan nämnas att den första Doctor Strange-filmen drog in $677 miljoner globalt, varav 34% var från USA.

HQ
Dr Strange 2 har redan dragit in över fyra miljarder kronor på bio


Loading next content