Svenska
Gamereactor
nyheter

Monkey Islands skapare Ron Gilbert är besviken på fansen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Return to Monkey Island blev utannonserat förra månaden och det är ingen mindre än Ron Gilbert som skapade det allra första som ligger bakom det. De allra flesta fans är förstås lyriska över detta men det finns ändå vissa som har förstås har synpunkter och tycker att det ska vara på ett visst vis.

Gilbert är inte helt nöjd med detta och tar upp saken i ett långt inlägg på sin blogg där han refererar till ett inlägg han skrev för nio år sedan om hur Monkey Island hade kunnat se ut om han gjorde det då. Lite tankar och idéer om en potentiell uppföljare kort och gott. Vissa har förstås tagit det som direkta löften och inte insett att mycket kan hända på nio år och det har gjort Gilbert lite irriterad då han känner att han nu pressas av fansen att göra ett spel han inte alls vill göra.

Han avslutar det hela med att rikta en känga mot några av de mest hängivna fansen av den legendariska spelserien och menar att det är de verkar vilja minst att han ska få förverkliga den vision han nu har. Det tycker han förstås är trist vilket man ju kan förstå men han lovar också att han kommer göra ett spel som de kommer att älska, bara han får göra det på sitt sätt.

Är du taggad på Monkey Islands återkomst?

Monkey Islands skapare Ron Gilbert är besviken på fansen
Det var många år sedan nu, men om en inte alltför avlägsen framtid är det dags att återvända till Monkey Island


Loading next content