Svenska
Gamereactor
nyheter

Yuji Naka säger sig blivit kickad från produktionen av Balan Wonderworld

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det färgglada musikaliska plattformsäventyret Balan Wonderworld skulle bli Yuji Nakas nästa stora spel. Men som vi alla vet blev så inte fallet och mottagandet var minst sagt frostigt både från spelare och press som begravde spelet i låga betyg och gav det skarp kritik för sina många snedsteg.

Men nu bryter slutligen Yuji Naka tystnaden och berättar hur han var sparkad från produktionen redan sex månader innan spelet ens var ute på butikshyllorna. Han säger sig även ha stämt publicisten Square Enix över röran, ett fall som nu skall vara uppklarat och avgjort. I ett långt Twitter-meddelande bad kreatören om ursäkt till alla fans som köpte Balan Wonderworld vilket han beskrev som ofärdigt.

Enligt Yuji Nakas berättelse blev han kickad från projektet bland annat på grund av att han kritiserade utvecklaren Arzest och spelets bristande kvalitet. Han nämnde även att han blev förbjuden av Square Enix att interagera med fans på sociala medier och gick även så långt som att påstå att företaget inte bryr sig det minsta om spel längre.

Sådana här historier är alltid riktigt trista att höra men tyvärr föga förvånande. Spelindustrin och framförallt de stora studiohusen börjar mer och mer likna renodlade fabriker med lite eller noll intresse i spel som konstform eller kreativt utlopp. Hade du chans att spela Balan Wonderworld och vad tyckte du om det?

Yuji Naka säger sig blivit kickad från produktionen av Balan Wonderworld
Katastrof-gegga.


Loading next content