Svenska
Gamereactor
nyheter
Dirt Rally 3

Har Dirt Rally 3 blivit nedlagt till förmån för WRC?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Ingenting är bekräftat, det är än så länge endast rykten men det finns en del som tyder på att Dirt Rally 3 inte kommer att släppas enligt plan.

HQ

Som många säkert känner till så köpte EA den utvecklande studion Codemasters för inte allt för länge sedan och nu verkar det som om att effekterna av uppköpet börjar ta form och förändringar träda i kraft. Den brittiska studion var främst kända för F1, Grid och just Dirt men nu spekuleras det i att de alla kommer att hamna under EA Sports. Detta efter att Dirt's officiella Twitterkonto har bytt namn till "EA Sports Rally" och enligt Tom Henderson, utredande journalist på Exputer så kommer Dirt 3 i stället att ersättas av ett ambitiöst WRC. Enligt Tom skrotades planerna på ett nytt Dirt redan sent förra året och framtidens uppställning kommer nu att innefatta F1, Grid och WRC.

Dirt Rally 3

När det nya WRC-spelet kommer att släppas är dock oklart men titeln är planerad till "någon gång under 2023." Huruvida det blir så eller ej återstår däremot att se då utvecklingen enligt rapporter brottas med stora problem inom sin QA-avdelning, som efter uppköpet har krympt från 200 personer till 120. Det sägs också råda båda förvirring och missnöje, där personalen inte alls är nöjda med ledarskapet.

Framtiden får helt enkelt utvisa om det blir något nytt rally från Codemasters och i så fall i vilken utformning. Kanske blir det inget alls. Det har ju också hänt tidigare i den här branschen. Den som lever får se.

Relaterade texter

5
Dödsstöten för Dirt Rally 3.0

Dödsstöten för Dirt Rally 3.0

ARTIKEL. Skrivet av Petter Hegevall

Efter att ha skrivit om rykten gällande Dirt Rally 3.0 i mars har Petter nu grävt lite till samt sammanfattat sina tankar om vad som kan tänkas ske inom Codemasters rallydivision...



Loading next content