Svenska
Gamereactor
nyheter
Too Human

Silicon Knights bommar igen och säljer utrustning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Som bekant förlorade Silicon Knights bråket med Epic om grafikmotorn i Too Human och beordrades att förstöra alla spel man ännu inte hade sålt och avbryta utvecklingen av spel med samma grafikteknologi.

Sedan dess har det varit väldigt tyst om vad de har för sig, men nu har Polygon sammanfattat läget. De flesta på Silicon Knights har redan slutat och endast ett fåtal personer är kvar. Man har sålt både utrustning och även hela kontoret och framtiden är oviss, även om representanter för studion säger sig ha fullt upp.

Grundaren Denis Dyack är en av dem som slutat, och har istället grundat Precursor Games. De har i sin tur köpt massor av utrustning från just forna arbetsgivaren Silicon Knights och nu har Epics advokater fått ny blodvittring. Möjligheten finns att Precursor Games köpt på sig lite av den teknologi Silicon Knights enligt domstol inte hade rätt till.

Man hävdar dock att alla datorer som köpts varit helt rena och återställda, men vi gissar att sista ordet ännu inte är sagt om saken. Precursor Games jobbar för övrigt just nu på Shadow of the Eternals, vilket beskrivs som en fristående uppföljare till Gamecube-klassikern Eternal Darkness: Sanity's Requiem.

Too Human

Relaterade texter

Too HumanScore

Too Human

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Silicon Knights evighetsprojekt är äntligen färdigt. Men klarar det verkligen att leva upp till hypen och alla löften?



Loading next content